There are no breaking news at the moment

Nykypäivänä eri alojen ammattilaisten on täytynyt tottua siihen tosiasiaan, että työelämässä menestyminen vaatii panostusta omaan läsnäoloon erilaisissa digitaalisissa medioissa. Onko sinulla esimerkiksi jo oma LinkedIn-profiili? Tämä on vain yksi esimerkki erilaisista urasivustoista, joilla on suuri merkitys työtarjouksiin johtavien kontaktien luomisessa. Olet varmasti jo tietoinen siitä, että monilla on urasivustoilla profiilikuvanaan ammattimainen kasvokuva. Ennen kuin profiilisi tarkastelijat edes lukevat esittelytekstiäsi – he luovat sinusta ensivaikutelman kasvokuvasi perusteella. Kuvan laadulla on siis todella suuri merkitys menestymisesi kannalta. Ammattimaisia kasvokuvia tarvitaan toki myös monessa muussa työelämän yhteydessä ja saatat jopa joutua keskelle valokuvaussessiota omalla työpaikallasi! Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä ammattimaisten kasvokuvien oikeaoppisesta stailaamisesta.

Mitä tulee ammattimaisiin kasvokuviin, pääosassa olet aina sinä itse. On siis tärkeää, että annat itsestäsi todenmukaisen kuvan. Tämä tarkoittaa sitä, että et saa näyttää liian erilaiselta normaaliin arkiminääsi verrattuna. Hyvä nyrkkisääntö on tähdätä näyttämään omalta itseltäsi, mutta vain hiukan ehostettuna, jotta vaikuttaisit mahdollisimman virkeältä ja energiseltä. Meikki kannattaa pitää mahdollisimman luonnollisena, ja sitä on käytettävä vain kasvojen värin tasoittamiseen, kiillon ja esimerkiksi tummien silmänalusten häivyttämiseen. Esimerkiksi erilaiset mineraalipuuterit sulautuvat saumattomasti ihoon ja jättävät sen luonnollisen näköiseksi. Kasvokuvien stailauksessa meikkiä voidaan käyttää myös miesten hienovaraiseen ehostamiseen: taitavan meikkaajan kädenjälkeä ei edes huomaa ja näytät vain paremmalta versiolta itsestäsi.

Hiusten osalta on myös hyvä suosia sellaisia tyylejä, joita muutenkin käytät arkielämässä. Liian monimutkainen ja vaivalla valokuvaa varten työstetty kampaus ei välttämättä kuvasta valokuvattavan aitoa persoonaa nimeksikään. Jos pidät hiuksiasi useimmiten auki, ei ehkä ole paras vaihtoehto stailata hiuksia selkeästi ammattikampaajan toteuttamalle nutturalle. Parasta on jättää hiukset auki, mutta vain parannellaan niiden luonnollisia ominaisuuksia. Tästä syystä ammattimaisia kasvokuvia stailattaessa on hyvä suosia tuotteita, joilla hienovaraisesti ehostetaan valokuvattavan hiusten ulkomuotoa. Esimerkiksi erilaiset rakennetta antavat hiussuihkeet ja kuivashampoot toimivat erittäin hyvin. Suomalaisten hiukset ovat usein ohuet, joten joskus pelkät suihkeet eivät riitä, jolloin vaikkapa teippipidennykset voivat tarjota paljon kaivattua apua ohuiden hiusten tuuheuttamiseen kuvaussessiota varten. Teippipidennykset tuovat hiuksiin tuuheutta, jättäen ne kuitenkin luonnollisen näköisiksi.

Toivottavasti sait tästä artikkelista hyödyllisiä vinkkejä seuraavaa ammattimaista valokuvaussessiotasi varten! Älä unohda suosia tuotteita, jotka sulautuvat vaivattomasti ihoosi ja hiuksiisi luoden mahdollisimman luonnollisen vaikutelman, sillä yliehostautuminen ei näytä vakavasti otettavalta. Näiden vinkkien lisäksi on hyvä muistaa, että ammattimaisen kasvokuvan taustan on parasta olla mahdollisimman neutraali, jotta huomio kiinnittyisi itse pääasiaan – valokuvattavaan alansa ammattilaiseen.