There are no breaking news at the moment

Feng shui on monelle tuttu sana, kun puhutaan sisustuksesta ja kodin yleisestä hengestä. Mutta kuinka monelle feng shui on aidosti tuttu käsite, ja kuinka moni oikeasti tietää, mitä feng shui tarkoittaa? Ja miten taide liittyy feng shuihin? Lue tästä artikkelista lisää tästä mielenkiintoisesta aiheesta!

Mikä tai mitä on feng shui?

Feng shui on yleinen sisustuksessa käytetty termi, mutta mitä se tarkoittaa – ja mitä se on? Feng shuin historialliset juuret ulottuvat todella pitkälle. Feng shui on eräänlainen tieteen- ja taiteenlaji, joka kehitettiin Kiinassa yli kolme tuhatta vuotta sitten. Vanhan kiinalaisen perinteen ja kulttuurin mukaan monet rutiinit ja asiat elämässä tavoittelivat parempaa terveyttä, ja niin oli myös feng shuin laita. Feng shui tarkoittaa vapaasti suomennettuna tuulta ja vettä, joiden symboliikka Kiinan kulttuurissa on tarkoittanut ja tarkoittaa edelleen aiemmin mainittua terveyttä. Näin termi feng shui on vakiintunut viittaamaan onnellisuuteen ja terveyteen.

Feng shui ei ole vain kodin sisustusta, vaan paljon suurempi ja monisyisempi asia. Sisustusta kotiisi voit hankkia esimerkiksi artiksdesign.fi -kaupasta. Feng shui yhdistää itseensä monia eri tieteenlajeja, mutta myös taidetta ja elämänkatsomusta. Fen shuihin on yhdistetty niin filosofiaa, fysiikkaa kuin kuvataiteita. Feng shuin perusidea on se, että kotimme kuvastaa sitä, millaisia olemme sisältä ja miltä meistä tuntuu. Feng shui kietoo energia-ajattelun kaikkeen: se, missä asennossa kodin esineesi ja huonekalusi ovat, minkä värisiä ne ovat ja millainen tunnelataus sinulla niihin on, kertoo sen, paljonko niissä on energiaa ja minkälaista energia on laadultaan.

Miten taide yhdistyy feng shuihin?

Feng shuita harrastavat etsivät kotiinsa jatkuvasti parempaa energiaa, mikä vaikuttaa suoraan yksilön omaan terveyteen ja onnellisuuteen. Feng shuissa haastavaa on se, että eri esineet saattavat tuoda erilaista energiaa omaan kotiin, kuin vaikka naapurin kotiin. Tämä on huomioitava myös taideteosten kohdalla: kun puhutaan feng shuista, saman taideteoksen energia muuttuu, kun se viedään erilaiseen kotiin ja erilaisiin tiloihin.

Feng shuissa tärkeää taiteen kannalta ei ole se, mitä taideteos on maksanut tai mistä se on hankittu. Tärkeintä on tutkia taideteoksen energiaa: onko lapsesi rakkaudella tekemä perhekuva parempi vaihtoehto, kuin sieluton, miljoonapainettu taideteos?