There are no breaking news at the moment

Omistamme usein useampia paistinpannuja ja käytämme niitä monien eri ruokien valmistamiseen. Kaikki eivät tiedä, mitä ruokia milläkin paistinpannulla kannattaisi valmistaa ja miten pannuja tulisi huoltaa. Sen takia monesti pannut menevät nopeasti pilalle ja sen jälkeen on hankittava uusi paistinpannu pilalle menneen tilalle, joka löytyy Kitchentime verkkokaupasta. Paistinpannun elinikää on helppo pitkittää, jos sitä osaa hoitaa oikein. Ota seuraavasta vinkit talteen ja pidä parempaa huolta paistinpannuista.

Paistinpannu on helppo pilata ja se käy parissa minuutissa mutta ihan yhtä helppoa on pitää paistinpannu hyvässä kunnossa muutaman minuutin vaivalla. 

1 . Puhdista pannu käytön jälkeen

Oli sitten kyseessä valurautainen pannu tai muulla pinnoitteella pinnoitettu paistinpannu, tärkeää on sen puhtaanapito. Puhdista pannu käytön jälkeen käsin pesten kuumalla vedellä ja miedolla saippualiuoksella. Pesun jälkeen on tärkeä kuivata pannu kunnolla, koska varsinkin valurautainen pannu ruostuu helposti, jos siihen jää vettä. Voit myös käyttää lieden jälkilämpöä kuivattamaan pannun nopeasti heti pesun ja kuivauksen jälkeen. Jälkilämpö poistaa kaiken veden pannusta.

2. Käytä oikeita työvälineitä

Paistinpannuille aina paras väline on puinen lasta tai muu työkalu. Puu ei vahingoita pannujen pintaa. Varsinkin pinnoitettujen pannujen kanssa tulee olla varovainen, ettei niitä raavi metallisilla työvälineillä, koska ne rikkovat pinnoitteen ja sen jälkeen pannu on käyttökelvoton. Myös muovisia työkaluja voi käyttää turvallisesti mutta esimerkiksi valurautaiset pannut tulevat todella kuumaksi ja voivat jopa sulattaa muovia, jos työkalun jättää vahingossa pannun reunalle liian pitkäksi aikaa. Silloin pannuun voi irrota muovia, joka ei ole hyväksi kenellekään. Oikeat työvälineet löytyy verkosta.

3. Huolehdi pannusta oikein

Suojaa pannusi myös toisilta pannuilta jos pinoat niitä päällekkäin. Aseta pannujen väliin esimerkiksi liina, joka suojaa toisten pannujen pintaa. Lisäksi pesujen ja kuivausten jälkeen voi pannuihin hieroa pienen kerroksen öljyä, joka suojaa pannua hyvin siihen asti, kun sitä taas tarvitsee uudellee kokkausta varten.