There are no breaking news at the moment

Onko valokuvaajan urasi edennyt jo siihen pisteeseen, että oman näyttelyn järjestäminen alkaa tuntua ajankohtaiselta? Moni vain omaksi ilokseen kuvaava harrastajakin haaveilee valokuvanäyttelystä, jossa oman työn tuloksia pääsee jakamaan muidenkin kanssa. Kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on hyvä tapa tuoda osaamistaan esille ja tuottaa iloa muille ihmisille, mutta tyylikkäästi esille nostetuissa ja laadukkaasti printatuissa valokuvissa on kuitenkin sitä jotain. Puhumattakaan siitä, että näyttelyn järjestäjänä pääset tapaamaan kasvokkain niitä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita töistäsi.

Monet aloittavat tarjoamalla töitään lähialueen pieniin näyttelytiloihin. Kirjastot sekä pienet ravintolat ja kahvilat pitävät usein esillä paikallisten taiteilijoiden töitä. Sinun kannattaa pitää silmäsi auki, kun kiertelet kaupungilla. Ehkä löydät juuri sinun kuvillesi täydellisen näyttelytilan. Jos kuulut johonkin paikalliseen taiteilijoiden yhteisöön, yhteisnäyttelyihin mukaan pääseminen voi olla mahdollista. Jos sellaista ei ole juuri tulossa, voit hyvin ottaa asiaksesi järjestää sellaisen!

Tila tarpeen mukaan

Joskus näyttelyn järjestämisen esteenä on yksinkertaisesti se, että sopivaa tilaa ei helposti löydy. Silloin vaaditaan luovuutta. Onneksi taiteilijana sinulta sitä löytyy! Ideaalitilanteessa näyttelytilan luonne sopii hyvin yhteen töidesi tyylin kanssa. Jos valokuvasi ovat mustavalkoisia kuvia, joissa suorat linjat ja vahvat kontrastit hallitsevat, ne sopivat ehkä parhaiten modernisti sisustettuun tilaan, jossa on suuria avoimia pintoja. Herkät luontoaiheet taas sopivat tyyliltään maalaismaisempaan ympäristöön kuten kesäkahviloihin. Toisaalta vastakohdat viehättävät, ja yllättävät yhdistelmät voivat joskus toimia aivan erinomaisesti!

Mieti mitä oikeastaan toivot näyttelyn järjestämiseltä? Haluatko verkostoitua muiden alan toimijoiden ja harrastajien kanssa ja käydä kiireettömiä keskusteluja? Tällöin kirjasto saattaa olla vilkasta lounaskahvilaa parempi valinta. Ehkä sinulle riittää se, että saat tuotua iloa muille ihmisille. Palvelutalojen ja asumisyksikköjen asukkaat voisivat siinä tapauksessa ilahtua, jos toisit taidettasi heidän käytävilleen.

Luo oma näyttelytilasi

Järjestät sitten näyttelyn yksin tai yhdessä muiden taiteilijoiden ja valokuvaajien kanssa, sopivan tilan löytäminen on erittäin tärkeää. Näin on etenkin silloin, jos haluat näyttelystä myös kaupallista hyötyä. Yksi varteenotettava mahdollisuus on hankkia siirrettävä, tilapäinen näyttelytila. Tähän tarkoitukseen kannattaa vuokrata kontti. Tyylikkäät ja asianmukaisesti varustellut vuokrakontit eivät ole niin kalliita kuin voisi kuvitella. Vuokrakontteja saa hyvin monenlaisina ja eri tavoin varusteltuina. Kannattaa suorittaa vertailuja ja pyytää useita tarjouksia. Tietysti myös kontin sijoituspaikka kannattaa suunnitella ja varmistaa hyvissä ajoin.

Esimerkiksi jonkin suositun ulkoilmatapahtuman yhteyteen liitettynä kontin vuokraaminen viikonlopuksi saattaa jopa maksaa itsensä takaisin. Saat nimittäin välittömästi paljon näkyvyyttä, ja sitä kautta paremmat mahdollisuudet myydä töitäsi ja hankkia uusia asiakkaita. Mikään ei estä pitämästä näyttelyn yhteydessä pientä myymälää. Kontti näyttelytilana mahdollistaa juuri omannäköisen näyttelyn järjestämisen.