There are no breaking news at the moment

Vaikka et olisikaan taiteentekijänä varsinaisesti aloittelija, sinulla ei välttämättä ole mahdollisuutta järjestää näyttelyä tunnetussa taidegalleriassa. Kilpailu alalla on kovaa, joten ei ole aina helppoa tulla huomatuksi ja saada ansaitsemaansa tunnustusta. Olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi taiteilija, et tarvitse taidenäyttelyn järjestämiseksi juuri muuta kuin tarpeeksi suuren tilan. Voit esimerkiksi järjestää näyttelyn omassa kodissasi, mikä tekee sitä paitsi näyttelyjärjestelyistä paljon helpompia kannaltasi. Voit asetella ja ripustaa teokset kaikessa rauhassa oman mielesi mukaan ja tarjoilu on myös helppo järjestää, sillä kaikki tarvittava on jo paikan päällä. Tässä postauksessa annammekin sinulle vinkkejä, joiden avulla kotona järjestämästäsi taidenäyttelystä tulee menestys.

Voit aloittaa näyttelysi suunnittelun esimerkiksi teoksista, jotka haluat esitellä näyttelyvieraillesi. Mieti, haluatko näyttelyn kertovan jonkin tarinan tai esittävän jopa jonkin kysymyksen taiteen keinoin. Tai ehkä näyttely tulee koostumaan uusimmista teoksistasi, joita suuri yleisö ei ole vielä nähnyt. Kun näyttelyssäsi mukana olevat teokset on päätetty, voit alkaa pohtimaan, keitä kutsut tutustumaan työsi tuloksiin. Voit kutsua ystävien ja perheen lisäksi myös kollegoita, jotka ovat kaikki varmasti innoissaan näyttelystäsi. Ei haittaa, vaikka kutsuisitkin vain henkilöitä, jotka eivät ole mukana taidepiireissä, sillä taiteen arvostaminen ei välttämättä vaadi siihen liittyvien nippelitietojen tuntemusta. Jos näyttelyvieraat pitävät näkemästään, he tulevat varmasti puhumaan taiteestasi koko lähipiirilleen. Sana kulkee nopeasti, etkä voi arvata, kenen korviin tieto taidoistasi mahdollisesti kiiriikään.

Näyttelyteosten ja vieraslistan lisäksi sinun on päätettävä tilaisuuden tarjoilusta. Taidenäyttelyiden avajaisissa on tapana tarjoilla vain pientä naposteltavaa kokonaisen täyttävän illallisen sijaan, joten pysyttele tarjoilun suhteen kohtuuden rajoissa. Riisinkeitin keittiössäsi tulee olemaan oiva apuväline näyttelytarjoilun valmistamisessa, sillä keittimellä valmistat käden käänteessä tarpeeksi riisiä isommallekin joukolle. Mitä tarjoiltavaa riisistä sitten voi valmistaa? Yksi aina trendikäs vaihtoehto on esimerkiksi sushi, jonka valmistaminen ei kaiken lisäksi ole kovin vaikeaa. Jos epäröit, Internetistä löytyy runsain mitoin erilaisia opasvideoita sushin valmistukseen liittyen. Sushi sopii hyvin tarjoiltavaksi taidenäyttelyyn, sillä sen tarjoilukoko on jo valmiiksi optimaalinen, se on helppo syödä myös sormin ja se on visuaalisesti kaunis ruoka. Taidenäyttelyn avajaisissa on myös tapana skoolata jollakin kuplivalla, joten voit hankkia jotain maittavaa kuohuviiniä tapahtumasi alkuskoolausta varten.

Oletko sinä koskaan ajatellut järjestää taidenäyttelyä kotonasi? Jos et, niin toivottavasti sait tästä artikkelista rohkaisua ja innostusta hyödyntää omaa kotiasi taiteesi esittelyssä. Kutsu ystävät, perhe ja kollegat tutustumaan kovan työsi tuloksiin, sillä et voi koskaan tietää, kenelle he kertovat taidoistasi!