There are no breaking news at the moment

Kun valokuvien aiheena ovat ihmiset, suurin osa kuvauksen valmisteluista on juuri mallien ulkonäön viimeistelyä. Tähän kuuluvat esimerkiksi vaatteet, asusteet, meikit ja kampaukset. Vaatteiden valinnassa tulee huolehtia siitä, että koko ja mallit sopivat täydellisesti mallin vartaloon. Valmiiseen vaatteeseen tehdään tarvittaessa muokkauksia, jos juuri sopivaa ei löydy suoraan liikkeen hyllystä. Pienetkin muokkaukset kannattaa teettää ammattilaisella, koska huonosti istuva tai omituisesti korjattu vaate pilaa muuten onnistuneen kuvan todella tehokkaasti. Meikkaus vie tilanteesta riippuen jonkin verran aikaa, mutta ei ole asiansa osaavalle maskeeraajalle mikään ongelma.

Hiukset sen sijaan ovatkin oma lukunsa, ja mahdolliset kampaukset riippuvat täysin siitä, millaiset hiukset mallilla on. Hyvästä hoidosta huolimatta hiukset voivat esimerkiksi perinnöllisistä syistä olla ohuet, tai ne voivat olla yksinkertaisesti liian lyhyet. Tietenkin voit käyttää peruukkeja, mutta ne saattavat tuntua joidenkin malliesi mielestä hiostavilta tai ärsyttää herkempää päänahkaa.

Klipsipidennykset – kevyempi vaihtoehto peruukille

Peruukkien sijaan kannattaakin tutustua klipsipidennyksiin. Ne kiinnitetään kätevillä hiuslukoilla mallin omiin hiuksiin, jolloin päänahka saa hengittää vapaasti. Klipsipidennysten avulla puolipitkäänkin tukkaan ilmestyy hetkessä upea letti, tai sitten auki olevat hiukset pitenevät täysin luonnollisen näköisesti. Nimestä huolimatta klipsipidennyksiä ei kuitenkaan käytetä vain hiusten pidentämiseen, vaan valitsemalla mallin omien hiusten pituiset pidennykset voit myös tehdä ohuesta tukasta tuuhean ja voimakkaan.

Aidoista hiuksista valmistettuja klipsipidennyksiä ei erota mallin omista hiuksista – paitsi tietenkin silloin, kun niin haluat! Voit nimittäin käyttää selkeästi erilaista väriä olevia pidennyksiä antaaksesi mallille hetkessä tyylikkäät raidat ilman hiuksia rasittavia ja päänahkaa ärsyttäviä voimakkaita väriaineita.

Varaudu ennakkoon

Kuvaustilanteita on monenlaisia. Esimerkiksi joitakin tärkeitä markkinointikuvia voidaan suunnitella reilusti etukäteen pienintäkin yksityiskohtaa myöten, ja silloin voit tietenkin tilata tarvittavat klipsipidennykset hyvissä ajoin ennen varsinaista kuvauspäivää. Toisinaan kuitenkin voi olla kyse asiakkaista, jotka ovat varanneet kuvausajan tietylle päivälle, ja käytettävissä ovat vain heidän omat tarvikkeensa sekä sinun varusteesi. Jos silloin huomaat, että jonkun hiukset kaipaisivat vähän ulkopuolista apua, et tietenkään ehdota kuvauksen siirtämistä vain klipsipidennysten tilaamista varten. Tällaisten tilanteiden varalle voi olla hyvä hankkia varastoon muutama ylimääräinen klipsipidennys. Valitse silloin muutamia erilaisia värejä ja pituuksia, joiden arvelet voivan sopia mahdollisimman monelle.

Kauniit klipsipidennykset pelastavat kuvauksesi, ennen kuin kriisi on edes alkanut. Voit tarttua kameraan ja alkaa napsia otoksia, eikä mallien ulkonäkö aiheuta sinulle enää harmaita hiuksia.