There are no breaking news at the moment

Suomen luonto tarjoaa upeat puitteet uskomattomien luontokuvien ottamiselle. Luontokuvat toimivat monessa eri yhteydessä: yritysviestinnässä ne välittävät kuvaa ympäristöä ajattelevasta, luotettavasta yrityksestä, sisustuksessa ne rauhoittavat tilaa ja niitä voi käyttää myös kuvituskuvina erilaisissa lehdissä ja painatteissa. 

Metsistä löytyy lukemattomia erilaisia kuvauskohteita. Suomi on pitkä maa, jolle levittäytyvät erilaiset kasvuvyöhykkeet tarjoavat toinen toistaan upeampia näkymiä, jotka voi ikuistaa kameran rullaan. Pohjoisesta Suomesta löytyy upeita, karuja havumetsiä ja mitä etelämmäksi tullaan, sitä vihreämmäksi ja vehreämmäksi metsät muuttuvat. Eteläisimmässä Suomessa kasvaa jo lähes Keski-Eurooppalaista kasvustoa. Metsäkuvat symboloivat luonnon mahtia, jatkuvuutta ja kotimaisuutta.

Suomi on tuhansien järvien maa ja se kannattaa muistaa myös kuvauslokaatioita suunnitellessa. Merimaisemat näyttävät upeilta maalta, mereltä ja ilmasta. Jos kaipaa kuvia rauhoittavasta ja vaikuttavasta avomerestä, kannattaa vuokrata vene. Luotettava veneen talvisäilytys on myös hyvä hoitaa kuntoon ennen talvikelejä. Drone-kuvauslaitteistoa voi hyödyntää ilmasta käsin kuvaamiseen ja sillä saa dramaattista kuvaa Suomen upeasta luonnosta lintuperspektiivistä. 

Suomen luonto vilisee erilaisia eläimiä. Jos maltat pysyä aloillasi ja opiskella eläinkuvauksen alkeita, voit saada upeita lähikuvia erilaisista linnuista, jyrsijöistä ja söpöistä ketuista! Kettu symboloi usein viekkautta ja toisaalta myös puhdasta, kesyttämätöntä luontoa. Petoeläinten kuvaaminen kannattaa jättää ammattilaisten vastuulle, ja usein laadukkaita kuvia karhuista ja susista löytyykin kotimaisilta ammattiluontokuvaajilta.

Saaristoa ei sovi unohtaa, kun puhutaan kotimaamme kuvauskohteista. Karut luodot ja niille rakennetut vaatimattomat tönöt luovat kuvaa sitkeästä kansasta. Tällainen kuvasto voi toimia hyvin ulkomaalaisten asiakkaiden kanssa toimiessa. Kalastus on tärkeä elinkeino saaristossa, joten miksipä et lähtisi paikallisten kalastajien mukaan, kun he aamuhämärissä heräävät ja lähtevät apajille kohti meren selkää?