There are no breaking news at the moment

Keittiöt ovat usein otollisia paikkoja ottaa kuvia. Myös blogeissa ja ruokakuvissa ne näkyvät usein vähintään taustalla, joten niillä on iso merkitys. Kuvien asettelu ja kuvaaminen on usein ison työn takana ja niiden valmistelemiseen voi kulua paljon aikaa. Onneksi kuitenkin on mahdollista säästää aikaa ja vaivaa yksinkertaisten vinkkien avulla.  

Monikäyttöiset välineet

Ajattomilla ja moniin käyttötarkoituksiin sopivilla välineillä, kuten ruostumattomasta teräksestä valmistetut ruokailuvälineet, joita valmistavat mm kotimaiset Fiskars ja Hackmann. Näitä ajattomia ja yksinkertaisia, mutta laadukkaita ruokailuvälineitä on helppo  yhdistellä melkein minkä tahansa kokonaisuuden kanssa. Näin säästät aikaa ja vaivaa erilaisten yhdistelmien tekemisessä, tinkimättä asetelmien laadusta ja ulkonäöstä. Saat kuitenkin laadukkaita ja kuvauksellisesti hyviä kuvia aikaiseksi.

Rosterinen vedenkeitin ja leivänpaahdin ovat myös monikäyttöisiä ja laadukkaan oloisia välineitä. Näin saat ruoan tai asetelman ja muut tärkeät elementit pääosaan kuvissasi. Nämä ovat myös helppoja pitää puhtaina ja säästät myös rahaa ja tilaa, kun et tarvitse eri värisiä laitteita ja voit hyödyntää näitä useammissa kuvissa. 

Värit kuvaamisen tukena

Kuvaamisen tukena kannattaa käyttää kontrastivärejä, jotka auttavat erottamaan ruoan tai kuvattavat elementit itse taustasta. Jos käytät vaaleita värejä kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää tummaa taustaa, jota vasten vaaleat värit näkyvät hyvin. Näin katsoja huomaa selkeästi mistä kuvassa on kyse. Vastaavasti taas tummia värejä käytettäessä vaaleaa taustaa. 

Kuvia ottaessa kannattaa kiinnittää valaistukseen paljon huomiota. Valaistuksella kuvissa olevat elementit pääsevät hyvin esille ja voivat muuttaa kuvan luonnetta paljonkin. Valoisa ja avara tila mahdollistaa erilaisten valaisimien sijoittelun hyvin ja näin ollen kuvien valaistuksen saa näyttämään hyvältä. Tässä kannattaa käyttää apuna laadukasta valaisinta, jonka värilämpötilaa on mahdollista säädellä.