There are no breaking news at the moment

Koska olet nähnyt sosiaalisessa mediassa postauksen, joka sisälsi pelkkää tekstiä? Nykyisin kaikissa julkaisuissa olisi hyvä olla mukana jokin kuva tai video, jotta se saisi katsojilta reaktioita ja näyttökertoja. Visuaalisuus on muodissa ja ihmiset haluavat nähdä yhä näyttävämpiä kuvia. Tämän ansiosta kuvaajille on tarjolla enemmän töitä kuin koskaan aiemmin. Tässä blogitekstissä haluankin jakaa kuvaajille hyödyllisiä vinkkejä siitä minkälaisia kuvia kuvapankit ostavat valokuvaajilta.

Kuvien myymisen säännöt kuvapankkeihin

Ihan ensiksi kannattaa lukea kuvapankkien ehdot tarkkaan, kun alat myymään kuviasi. Ottamasi valokuva tädistäsi saattaa muuten tulla käytetyksi esimerkiksi terveysside mainoksessa mitä tätisi tuskin haluaa. Jotta välttyisit tällaiselta kiusalliselta tilanteelta kannattaa käydä läpi valokuvapankkien sivustot tarkkaan ja rastittaa vain tietyt kohdat, jotta kuvaasi saa käyttää vain toimituksellisesti.

Huomioi myös, että Suomessa ja monissa muissa maissa ihmisiä saa valokuvata julkisissa tiloissakin. Joillakin mailla saattaa kuitenkin olla joitakin rajoituksia. Kuvapankit vaativat kuitenkin kaikkien kuvassa olevien henkilöiden suostumuksen julkaisua varten, joten kuvaa ei kannata ottaa turhan julkiselta paikalta. Tätä sääntöä sovelletaan myös silloinkin, jos olet kuvannut esimerkiksi taideteoksen tai helposti tunnistettavan rakennuksen, kuten Eiffel-tornin. Jos kuvissasi esiintyy alle 18-vuotiaita nuoria, tarvitset heidän vanhempien luvan ja tämä pätee myös silloinkin, kun kyseessä on oma lapsesi.

Millaisia kuvia kuvapankit ostavat?

Kun alat myymään kuviasi kuvapankkeihin, kannattaa ensiksi selvittää millaisia kuvia ne ostavat. Yleisesti ottaen onnellisten ihmisten kuvat toimivat hyvin kuvituskuvina erilaisissa julkaisuissa, joten niille on paljon kysyntää. Voit myös koittaa myydä niin sanottuja teemakuvia, joissa on jokin teema kuten ystävyys. Myös toimintakuvat, ruokakuvat ja työntekoa esittävät kuvat ovat kovassa kysynnässä. Tämän lisäksi myös erilaiset karttakuvat ovat alkaneet myymään hyvin kuvapankkeihin. Monet ihmiset tarvitsevat esimerkiksi New Yorkin ja Suomen kartta juliste tauluihin sopivia kuvia ja siksi kuvapankit ovatkin kiinnostuneita ostamaan tällaisia kuvia valokuvaajilta.