There are no breaking news at the moment

Meistä valokuvauksen harrastajista saattaa toisinaan tuntua siltä, ettemme ole aikoihin onnistuneet nappaamaan yhtäkään hyvää otosta. Se kuuluu asiaan, ja on itseasiassa merkki siitä, että olet kehittynyt kuvaajana. Kaikessa taiteessa silmä nimittäin kehittyy taitoja nopeammin. Jos yhtäkkiä et ole tyytyväinen ottamiisi kuviin, kyse saattaa olla siitä, että olet oppinut huomaamaan kuvien puutteet, mutta et ole vielä keksinyt, miten voisit parantaa niitä. Älä siis luovuta! Koettele valokuvausvälineistösi rajoja. Uskalla heittäytyä ja tehdä virheitä. Uudenlainen ympäristö ja erikoiset kuvauskohteet saavat sinut katsomaan asioita eri tavalla, ja tämä voi auttaa ravistelemaan tunteen irti. Kyse voi olla myös siitä, että on tullut aika päivittää varusteitasi. Aika ajoin kuvaajalle käy niin, ettei vanha kuvauskalusto enää riitä joko varusteiden kulumisen tai kuvaajan taitojen kehittymisen vuoksi. Ratkaisu tähän on yksinkertaisesti työkalujesi päivittäminen. Hankintojen rahoittamiseen on useita hyviä vaihtoehtoja.

Paranna varusteitasi harkitusti

Tiedämme kyllä, etteivät uudet valokuvausvarusteet ole halpoja, mutta varusteiden uusimisen ei tarvitse olla sinulle suuri taloudellinen rasite. Kannattaa olla suunnitelmallinen, ja miettiä mitkä varusteet kaipaavat päivitystä nyt, ja mitkä myöhemmin. Viisivuotissuunnitelman laatiminen ei välttämättä ole lainkaan hullumpi idea. Hankintojen porrastaminen auttaa, ja jo pelkästään uusi objektiivi voi auttaa alkuun. Joissakin tapauksissa sinun kannattaa tehdä heti suurempi ostos. Tällöin voi olla järkevää ottaa vippi, jolla saat rahoitettua nopeasti vaikkapa kokonaan uuden kameran.
Joissakin liikkeissä voit kierrättää vanhat laitteesi ja saada alennusta uusista osista. Käytettyjen tarvikkeiden ostaminen on myös hyvä keino saada hyviä varusteita vain murto-osalla uusien hinnasta. Useimmat valokuvaajat haaveilevat todella hienoista tunnettujen merkkien linsseistä. Mutta korkea laatu tuo mukanaan korkeat hinnat. Jos tutustut käytettyjen tarvikkeiden markkinoihin, saatat hyvinkin huomata, että sinulla on varaa korkealaatuiseen linssiin budjettisi raameissa. Monissa tapauksissa käytetyt linssit ovat melko uusia ja ne on palautettu osana alennuskampanjaa, kun edellinen omistaja on vaihtanut vanhat laitteensa uusiin. Tämä tarkoittaa, että linsseillä on vielä paljon käyttöikää jäljellä. Lisäksi jos ostat käytetyt varusteet liikkeestä, voit luottaa siihen, että ne on puhdistettu ja huollettu kunnolla. Monissa tapauksissa saat jopa takuun ostamillesi käytetyille varusteille.
Käytettyjen varusteiden luonteeseen kuuluu, että parhaat yksilöt eivät istu liikkeen hyllyssä tai nettikaupan varastossa pitkiä aikoja. Kun kohtaat hyvän tarjouksen, siihen kannattaa tarttua nopeasti. Onkin järkevää selvitellä rahoitusvaihtoehtoja hyvissä ajoin. Silloin tiedät heti, millainen vippi sinun kannattaa ottaa sillä hetkellä, kun löydät edullisesti unelmiesi kameran tai objektiivin. Kun varusteet ovat kunnossa, pääset taas hyppäämään harrastuksessasi seuraavalle askelmalle!