There are no breaking news at the moment

Olet varmasti sosiaalista mediaa selatessasi huomannut, että yksi valokuvausaihe on selkeästi ylitse kaikkien muiden – ja tämä aihe on tietenkin ruoka. Meidän on kaikkien ihmisinä pakko syödä jotakin päivittäin pysyäksemme energisinä ja ylipäänsä hengissä. Ruoan kulutuksen välttämättömyys selittää osaltaan sen suuren suosion sosiaalisen median kuvavirroissa, mutta mikä tekee ruoasta niin kiehtovaa on sen loputon monimuotoisuus eri makujen ja raaka-aineiden yhdistelyn muodossa. Omassa arjessasi olet tottunut syömään tiettyjä asioista, ja suurimmalla osalla meistä ei ole joko aikaa tai rahaa kokeilla jotakin uutta päivittäin. Emme edes välttämättä osaa kuvitella kaikkia niitä erilaisia ruokalajeja, joita maailmassa on. Sosiaalisen median ruokakuvat voivat inspiroida ja rohkaista jokaista meistä kokeilemaan jotakin uutta. Tässä artikkelissa annammekin vinkkejä, joiden avulla otat kauniita, ajan hengen mukaisia ruokakuvia!

Ruokakuvaus kiehtoo monia esimerkiksi siksi, että se on todella helppo tapa aloittaa kiehtova profiili vaikkapa istagramissa. Useimpia ihmisiä kiinnostaa kovasti, mitä toiset syövät niin arjessa kuin juhlassa. Ruokakuvauksesta tekee kuitenkin entistäkin kiehtovampaa se tosiasia, että kilpailu huomiosta muiden sosiaalisen median ruokakuvaajien kanssa on kovaa. Kuvien on oltava tarpeeksi kauniita ja kiehtovia, minkä takia kuvaajan on nähtävä tietty määrä vaivaa laadukkaan kuvan saamiseksi. Niin valaistus kuin tarjoiluastiat ovat tärkeässä roolissa. Suosittelemmekin laadukkaisiin ja kestäviin tarjoiluastioihin tai muihin keittiövälineisiin sijoittamista. Omistatko jo esimerkiksi valurautapannun? Kestävä valurautapannu on oikein hoidettuna käytännössä ikuinen, ja sen ominaisuudet ylivertaisena keittiötyövälineenä tunnetaan ruokaintoilijoiden keskuudessa laajalti.

Valurautapannu on paitsi loistava ruoanlaittoväline myös kaunis tarjoiluastia, mikä tekee siitä ruokakuvaajalle unalmarekvisiitan kaikenlaisia ruokalajeja kuvattaessa. Valurautaista pannua voidaan käyttää moneen, mutta sitä suositaan erityisesti lihan ja kalana paistossa. Monen mielestä valurautainen pannu on ainoa oikea tapa saada esimerkiksi riistaan kunnollinen paistopinta ja maku. Valurautapannu on ulkomuodoltaan valokuvaajan näkökulmasta juuri sopivan rosoinen ja vähäeleinen, mikä mahdollistaa sen käyttämisen aina uudelleen ja uudelleen kuvausrekvisiittana. Vaikka pannua käytetäänkin paistamiseen, voit lopullisessa kuvassa luoda pannulle koko aterian lisukkeineen ja salaatteineen, mikä lisää otokseen ripauksen enemmän taiteellisuutta ja kiinnostavuutta.