There are no breaking news at the moment

Raskaus on naisen elämässä erityistä aikaa, joka pitää sisällään niin suuria henkisiä kuin fyysisiäkin muutoksia. Naisen keho kokee yhdeksän kuukauden aikana melkoisen muodonmuutoksen, josta moni haluaa muistoksi kuvia, joita on mukava katsella lapsen syntymän jälkeen vielä vuosienkin päästä. Valokuvaajan on tärkeää ymmärtää, kuinka suuri merkitys raskausajan valokuvilla on naiselle ja tämän kumppanille, jotta kuvaussessiolle asetetut odotukset varmasti täyttyisivät. Kuvaajan on myös syytä noudattaa erityistä hienotunteisuutta ja kärsivällisyyttä raskaana olevaa kuvatessa. Vaikka odottaja haluaa ikuistaa kehossaan tapahtuneet muutokset, monella on silti ristiriitaisia tuntemuksia pyöristyneen olomuotonsa suhteen. Mitä muuta raskauskuvauksissa sitten tulee ottaa huomioon? Jatka lukemista saadaksesi lisää vinkkejä!

Tee mallisi olo mukavaksi

Kuten edellä mainitsimme, raskaana oleva nainen on odotusaikana erityisen tunneherkässä tilassa. Valokuvaajan tehtävänä onkin tehdä mallinsa olo mahdollisimman mukavaksi, mikä onnistuu parhaiten, jos hän ottaa ensin huolellisesti selvää odottajan valokuvaussessioon liittyvistä toiveista. Moni inspiroituu tänä päivänä sosiaalisessa mediassa nähdyistä valokuvista ja toivoo omilta kuviltaan samanlaista tunnelmaa. Voitkin pyytää asiakasta näyttämään sinulle muutamia inspiraatiokuvia, jotta voitte pyrkiä yhdessä samankaltaiseen lopputulokseen. Keskustele asiakkaan kanssa myös siitä, miten hän haluaa ehostautua kuvauksia varten. Jotkut odottajat eivät pelkää alastomuutta ja haluavat nimenomaan olla kuvissa mahdollisimman vähissä vaatteissa, jotta vartalon muutokset näkyisivät mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Toiset taas eivät ole sinut paljaan pinnan kanssa ja hankkivat mieluummin jonkin erityisen vaatteen tärkeää kuvaussessiota varten.

Ota isä ja muut lapset mukaan

Raskausaikana on tyypillistä, että kaikki kyselevät äidin vointia ja isä voi joskus tuntea jäävänsä kaikessa hulinassa hieman taka-alalle. Kumppanin raskaus on kuitenkin myös lapsen isälle tärkeää aikaa, joten on luonnollista, että hänkin pääsee osaksi kuvaussessiota. Isän lisäksi monet odottajat haluavat myös perheen vanhemmat lapset mukaan kuvauksiin – onhan uuden sisaruksen tulo perheeseen myös heille merkittävä tapahtuma. Keskustele siis asiakkaiden kanssa esimerkiksi siitä, millaisia poseerauksia ja rekvisiittoja he haluavat käyttää koko perheen kuvissa. Asiakkaiden toiveista riippuen joskus saatetaan tulla siihen tulokseen, että valokuvaajan on parasta tulla perheen kotiin ja kuvaussessio toteutetaan siellä. Kuvauskohteet pystyvät rentoutumaan huomattavasti paremmin oman kotinsa rauhassa, mikä on erityisesti raskauskuvausten onnistumisen kannalta erityisen tärkeää, sillä äiti saattaa usein jännittää kuvattavana olemista.

Oletko sinä jo toteuttanut raskauskuvaukset? Toivottavasti sait tästä postauksesta hyviä vinkkejä ja inspiraatiota odotusajan kuvauksia varten, jotta kuvaussessio olisi unohtumaton kokemus niin odottavalle äidille kuin hänen perheelleenkin. Mukavia kuvaushetkiä!