Älypuhelinten kamerat ovat nykyään niin korkealaatuisia, että pelkästään niitä hyödyntämällä voi saada kasaan vähintään näyttävän ja laadukkaan profiilin sosiaaliseen mediaan. Ammattivalokuvaaja tarvitsee kuitenkin yhä tiettyjä välineitä saadakseen todellista ammattilaisjälkeä. Alle on listattu niistä muutama.

Muistikortti ja muistikortinlukija

Muistikortissa ei kannata säästellä, vaan panostaa suoraan laatuun. Varmista että muistikortilla on riittävästi tilaa – esimerkiksi 64gb – ja että todella voit luottaa siihen, ettei se lakkaa toimimasta muutaman käyttökerran jälkeen. Turvallisuuden tunne on tässä kohdin ehdottomasti tärkeämpää kuin muutaman kympin rahallinen säästö.

Kameran voi toki kiinnittää tietokoneeseen myös suoraan USB-piuhalla, mutta se ei ole suositeltavaa. Ammattilaiset lukevat muistikortin muistikortinlukijalla voidakseen samaan aikaan jatkaa kuvaamista toisella muistikortilla. Tehokkaassa kuvaamisessa ei ole mitään pointtia, jos kuvien siirtäminen tietokoneelle kestää pienen ikuisuuden. Lisäksi toistuva USB-piuhalla yhdistäminen ja irrottaminen voi hyvinkin vahingoittaa kameraa, pahimmassa tapauksessa voit jopa kompastua piuhaan ja rikkoa koko kameran pudottaessasi sen.

Tehokas tietokone ja ulkoinen kovalevy

Laadukkaat kuvat vievät tunnetusti paljon tilaa ja niiden käsittely oikeasti hyvällä ohjelmistolla vaatii tietokoneelta paljon tehoa. Esimerkiksi kunnon pelitietokone soveltuu korkean suorituskykynsä vuoksi muuhunkin kuin pelaamiseen ja on tämän vuoksi omiaan myös kuvan ja videon käsittelyyn.

Ulkoinen kovalevy tuo kuvaajalle valtavan määrän turvaa, sillä säilöttäviä kuvia on paljon ja niiden eteen on nähty huomattavasti aikaa. Kovalevyt kenkkuilevat jatkuvasti ja mikä olisikaan pahempaa kuin tämän tapahtuminen juuri, kun kuvat on siirretty tietokoneelle ja muistikortti formatoitu. Ulkoiset kovalevyt eivät tänä päivänä ole edes kalliita, joten on hyvin suotavaa maksaa pieni hinta niiden tarjoamasta turvasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *