Tervetuloa tälle sivulle, jossa saat mielenkiintoista tietoa netissä toimivien kuvapankkien ja valokuvien maailmasta. Kuvat ovat nykyihmiselle jokapäiväinen asia ja näemme tuhansia kuvia päivittäin arjessamme. Siksi on tärkeää pitää huolta siitä, että tunnemme kuvat ja osaamme hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä sivulla saat tietoa siitä, miten hyödyntää ilmaisia ja maksullisia kuvapankkeja niin yritysnäkökulmasta kuin yksityishenkilönäkin. Kerromme myös, mitä hyötyä itse ottamistasi valokuvista voi olla. Tervetuloa kuvien ihmeelliseen maailmaan!

Kuvapankkien maailma – apuja selviytymiseen

Digitaalinen murros on kääntänyt valokuvien maailman täysin päälaelleen. Siinä missä valokuvaaja antoi ennen fyysisiä kopioita kuvistaan, josta ne saatiin painokäyttöön muutamille asiakkaille, nykyään valokuvaajalla voi olla hetkessä tuhansia asiakkaita. Myös kuvien hankkiminen on ollut ennen vaivalloisempaa – jos sopivaa kuvaa ei ollut tutuilla valokuvaajilla saatavilla, oli kuva hankittava itse.

Nykyään kuvien löytäminen netistä on jopa naurettavan helppoa. Yleisin tapa etsiä sopivia kuvia eri tilaisuuksiin on mennä Google kuvahakuun ja etsiä sitä kautta oikea kuva. Googlen kuvahaussa on kuitenkin se ongelma, että se näyttää kaikkia netistä löytyviä kuvia, mutta ei ota aina kantaa siihen, saako kuvaa käyttää hyödyksi esimerkiksi markkinoinnissa vai onko käyttö kiellettyä. Tällöin on hyvä pelata varman päälle ja käyttää jotakin kuvapankkipalvelua kuvien etsimiseen. Lue lisää tällä sivulla siitä, mitä kuvapankit ovat ja mitä eri palveluja on tarjolla.

Kuvista tuotteiksi – miten pitää omat, tärkeät kuvat aina läsnä

Saat tällä sivulla myös vinkkejä siihen, miten voit hyödyntää omia tai kuvapankeista otettuja kuvia jokapäiväisessä elämässäsi. Oli sitten kyseessä julisteet tai mukit, tältä sivulta löytyvät artikkelit auttavat sinut alkuun kuvatuotteiden kanssa. Kerromme myös siitä, mistä löydät sopivia kuvia erilaisiin kuvatuotteisiin – parhaimmillaan sinun ei tarvitse maksaa senttiäkään kuvan käytöstä, ja julisteidenkin teettäminen on edullista.