Erittäin suosittua nykyään on kuvata ruoanlaitto videoita tai ohjeita netin eri sosiaalisiin medioihin. Tällaisen ruokavideon tekeminen on myös hauskaa ja helppoa. Tällaisen tekeminen muun kuvaamisen ohessa on virkistävää ja tuo varmasti lisää katsojia käymään omilla sivuilla tai medioissa, koska ruoanlaitto kiinnostaa monia. Katso tästä artikkelista, miten ruokavideon tekeminen onnistuu ja mitä sen kuvaamisessa kannattaa ottaa huomioon.

Videon kuvaamista varten ei ole välttämätöntä hankkia kallista videokameraa vaan kännykän kamera ajaa varmasti asian, jos käytössä on hieman uudempi kännykkä. Keittiövälineet ja design astiat kannattaa päivittää https://www.makujakauppa.fi/ verkkokaupasta videota varten. Kännykän lisäksi voi olla järkevää hankkia vakain, jonka avulla voi saada kännykän pysymään paikallaan. Ääntä varten voi hankkia pienen kännykkään liitettävän mikrofonin, joka on helppo piilottaa vaatteiden kauluksen viereen. Silloin ääni on kuvatessa selkeä, jos haluaa selostaa ruoanlaittoa. Toisaalta voi kuvata videoita myös ilman ääntä mutta silloin täytyy ottaa huomioon, että kuvamateriaalista on hyvä löytyä raaka-aineiden määrät ja muutenkin ohjeet, joiden avulla muut voivat myös valmistaa kyseisen ruoan.

Ruokavideoissa on kiva käyttää oikeita työkaluja ja mortteli sekä muut perinteiset ruoanlaittovälineet ovat hyviä kuvauskohteita. Mausteiden murskaamisesta saa kivan kuvan kaikista käytetyistä mausteista yhdessä. Työvaiheita kannattaa myös kuvata koko ajan kun tekee ruokaa ja on tärkeää, että kuvausmateriaalia on hyvin paljon. Tätä materiaalia voi sitten editointi vaiheessa käyttää hyväksi ja leikata työvaiheet lyhyemmiksi ja näyttäviksi. Kun kuvaat ruoanlaittoa ja työvaiheita kiinnitä ensin huomiota valaistukseen. Erilaiset valaistukset saavat ruoan ja eri raaka-aineet näyttämään välillä epämiellyttäviltä. On siis hyvä valita valo, jonka avulla voi korostaa esimerkiksi vihannesten ja muiden raaka-aineiden värejä. Kokonaisen videon kuvaaminen on mukavaa tekemistä ja vinkkejä voi hakea myös monilta kuuluisilta tv-kokeilta ja suosituista ruokakanavista. Kaikkea ei kannata yrittää keksiä itse. Nyt vaan innolla tekemään ensimmäistä ruokavideota ja katsomaan, millaista huomiota se saa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *