Nykyään kännykkäkameroiden suosio on kasvanut todella paljon. Tekniikka on kehittynyt ja puhelimet ovat korvanneet perinteiset kamerat massojen kuvauslaitteina. Kännykkäkameran voit napata nopeasti taskusta ja ottaa halumasi kuvat sekunneissa. Jokainen valokuvaaja tarvitsee kuitenkin hyvän suunnitelman, missä kuvata ja mitä, jotta kuvista saa mahdollisimman hienot. Tässä onkin parhaat vinkit, millaisista apeista on hyötyä kuvaajalle, jotta voit saada kaikkein parhaimmat kuvat.

Kuvauspaikan suunnitteluun yksiparhista apeista on Google maps, jonka avulla voit tutustua kohteisiin niin satelliittikuvina kuin myös paikan päällä, koska maps tarjoaa mahdollisuuden nähdä 360 useimmista paikoista maailmassa. Kuvauspaikka, joka sijaitsee kaukana kotoa voi olla järkevää hankkia hyvä majoitus, jotta voi hyödyntää kaikki vuorokauden ajat kuvien ottamiseen. Lue lisää esimerkiksi Helsingissä majoittumisesta.

Toinen hyvä applikaatio on sääappi. Esimerkkejä hyvistä sääapeista ovat Dark Sky ja perinteinen paikallis sää applikaatio. Tärkeää sääapissa on, että pystyy näkemään oman kohteen pilvien liikkumisen ja muodostumisen, lämpötilan ja tuulen nopeudet. Näistä kaikista asioista voi olla hyötyä kun haluaa esimerkiksi kuvata dramaattisia näkymiä kovalla tuulell merellä tai kun haluaa nähdä myrskypilvien nousevan horisontin takaa.

Valokuvaajille ehkä tuntemattomampi applikaatio on Photopills. Tämä applikaatio mahdollistaa valokuvausajankohdan suunnittelemisen todella tarkkaan. Applikaatiota käyttävät ehkä enemmän tähtien tutkijat mutta tässä apissa on tietoa auringon ja kuun sekä muiden taivaankappaleiden sijainnista. Lisäksi se kertoo milloin on kirkasta ja näkyvyys on hyvä tähtien katselulle tarkalleen, joten se auttaa myös valokuvaajaa oikean hetken löytämisessä.

Ulkona valokuvauksessa on tärkeätä valoisuuden ymmärtäminen. Tähän on tarjolla Pocket Light Meter, joka on erittäin toimita työkalu valokuvaajalle. Applikaation avulla voi tunnistaa ulkonaolosuhteet, mitkä vallitsevat valaistuksen suhteen. Työkalu määrittää ja laskee automaattisesti parhaimmat asetukset, jota tulisi käyttää valoituksien ja muiden asetuksien suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *