Lemmikkikuvat – valokuvaajan pahin painajainen vai kuvauspäivä täynnä iloa ja riemua? Jälkimmäinen vaihtoehto tietenkin, jos meiltä kysytään! Vaikka lemmikit ovatkin usein kuvauskohteina melko eläväisiä ja toisinaan niiden kanssa yhteistyön tekeminen on haastavaa, on onnistunut kuvauspäivä lemmikkien kanssa aina palkitseva kokemus. On mahtavaa nähdä, miten aluksi kameraa, kuvaajaa ja koko tilannetta arastellut kissa uskaltautuu leikkimään ja rentoutuu silmin nähden. On myös palkitsevaa, kun eläväisen koiranpennun saa hetkeksi pysymään paikallaan ja somasta karvaturresta saa onnistuneita pentukuvia.

Lemmikkejä kuvatessa kaikki keinot ovat sallittuja. Karvaisten kuvauskohteiden kanssa pääset käyttämään luovuuttasi lukemattomilla eri tavoilla: milloin joudut kontata lattian tasossa, milloin hyödyntää led-osoitinta, milloin herkkupaloja, joilla saat taatusti ainakin koirien huomion. Muista kuitenkin kysyä lemmikkien omistajilta, onko karvaturreilla allergioita tai muita ruokavalioita, jotka vaikuttavat herkkupalojen antamiseen.

Kuvanmuokkaus on tärkeä taito, jos eläinkuvista mielii saada erinomaisen onnistuneita. Toisinaan kuvaustilanteessa kaulapannan tai hihnan käyttäminen on tarpeellista, jotta eläin saadaan pysymään halutussa asennossa tai ylipäätään kuvaustilassa. Silloin on hyvä, jos osaa muokata pannan ja hihnan kuvista pois luonnollisella tavalla. Karvoja voi myös kuvanmuokkausohjelmassa hieman oikoa, jos ne ovat leikkiessä ja pelatessa menneet ei niin kuvaukselliseen kuntoon.

Rekvisiitta on tärkeää eläimiä kuvatessa, mutta siihen ei kannata panostaa liikaa – touhotus ja terävät kynnet tekevät nopeasti rumaa jälkeä arvohuonekaluihin. Kevyt rahi on helppo siirtää ja mahdollisesti verhoilla uudestaan. Lasipinnat ovat hauskoja rekvisiittoja: laita pöydälle hieman ruokaa, mene itse pöydän alle ja kuvaa, kun herkut katoavat parempiin suihin.

Eläinkuvaus vaatii siis hermoja ja kärsivällisyyttä, mutta antaa paljon! Usein myös lemmikkien omistajat ovat ikionnellisia saadessaan rakkaista perheenjäsenistään onnistuneita kuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *