Sosiaalisen median aikakautena aterioiden kuvaamisesta on tullut monelle mieluisa harrastus. Toiset loihtivat keittiöissään näyttäviä kokonaisuuksia, toiset taas suosivat ennemmin ammattilaisten kokoamia annoksia. Listaamme alle vinkkejä siihen, miten luodaan täydellinen päivä ruokakuvina.

Tunnelmallinen aamiaiskattaus onnistuu taatusti myös kotona. Ruuat voivat olla hyvinkin omavalintaisia, mutta jo esimerkiksi kaurapuuro lisukkeilla, hedelmä, kahvi ja tuoremehu voivat oikein aseteltuna muodostaa houkuttelevan kokonaisuuden. Asettele tarjottimelle lisäksi vaikka sievä kukkakimppu, hyödynnä tunnelmallinen aamuauringon valo ja vaivaton ruokakuva on valmis. Ei toisaalta ole ollenkaan huono ajatus ravistella rutiineja aterioinnin suhteen. Miltä kuulostaisi herkullinen aamiainen tai brunssi Helsingissä ystävien kanssa? Kahviloiden ja ravintoloiden osaavat työntekijät voivat rakentaa kuvauskelpoisen kattauksen puolestasi.

Raikkaasta, ruokaisasta lounassalaatista on vaikea saada huonoa kuvaa. Herkullisen mutta yksinkertaisen kattauksen saa aikaiseksi myös esimerkiksi kulhollisella keittoa kaikkine lisukkeineen. Ruokakuvissa on usein kyse nimenomaan mielikuvien luomisesta. Usein ulkosalla lounastava ihminen vaikuttaa aktiiviselta ja liikkeessä pysyvältä, kun taas kotikokin ruokakuvissa on enemmän kyse omien ruuanlaittotaitojen esittelystä ja mahdollisesti reseptien jakamisesta.

Päivälliskuviin voi helposti rakentaa intiimin tunnelman pehmeällä valaistuksella. Kuva voi mahdollisesti sisältää veden kielelle tuovan suklaakakkupalan tai muun jälkiruuan. Pääruuan makumaailmaa täydentävä lasillinen viiniä tuo kokonaisuuteen sen kaipaaman loppusilauksen.

Ateriasta riippumatta on hyvä tiedostaa valaistuksen ja värimaailman tärkeys. Ruokahalua herättävät suhteellisen kirkkaat ja täyteläiset värit, kun taas haaleat antavat helposti näivettyneen vaikutelman. Ruokien luontaisia värejä saa parhaiten esiin lisäämällä värikylläisyyttä. Kuva tulisi tarkentaa niin, että kaikki aterian tärkeät osat erottuvat selkeästi. Myös luonnonvalo saa kuvan kuin kuvan näyttämään raikkaammalta kuin kellertävän lampun tuoma tunkkaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *