Etsitkö elämääsi uutta harrastusta arkeasi ilahduttamaan? Oletko valmis tutustumaan uuteen teknologiaan, tekemään taidetta ja mahdollisesti jopa tienaamaan siinä samalla? Valokuvaus on harrastus, jossa pääset tutustumaan kameroiden maailmaan, käyttämään luovuuttasi ja ottamaan kuvia maksua vastaan erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Tässä viisi vinkkiä valokuvausharrastuksen aloittamiseen.

  1. Hanki sopiva kamera. Älä mene ostamaan kameraa pelkän hinnan tai mainoslauseiden perusteella. Osta kamera, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Jos aiot kuvata yöllä esimerkiksi luonnossa, tarvitset kameran, jossa on laadukas yökuvausominaisuus. Jos aiot kuvata urheilutapahtumissa, tarvitset kameran, jossa on automaattitarkennus. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat laadukas etin, valaistuksen mukaan tummeneva  LCD-näyttö ja sopiva koko.
  2. Ota aikasi äläkä hätäile turhaan. Aloita ottamalla kuvia asioista, jotka näet ympärilläsi kotona, puutarhassa tai kadulla. Tutustu uuteen kameraasi, opiskele asetelmia ja tutki, mitkä tekijät ovat hyvän kuvan takana. Hitaasti voit siirtyä kuvaamaan haastavampia kohteita kuten maisemia, muotokuvia ja kohteita, joihin tarvitsee makrokuvausominaisuuden.
  3. Hyödynnä luonnonvaloa. Valokuvauksen ytimessä on valon ja varjon leikki, joten miksi et hyödyntäisi luonnonvaloa keinovalon sijaan? Käyttämällä luonnonvaloa saat parempia kuvia, sillä se luo varjoja, jotka lisäävät syvyyttä kuviisi ja tekevät niistä vaikuttavampia. Voit usein saada hyviä kuvia auringonlaskusta tai -noususta silloin, kun aurinko on matalalla ja luo upeita varjoja.
  4. Tutki eri linssien ja kuvakulmien merkitystä. Linssien ja kuvakulmien merkitys on suuri ja niiden avulla saat paljon irti jopa kamerasi perusominaisuuksista.
  5. Älä vaadi itseltäsi täydellisyyttä. Ei ole täydellisiä kuvia, sillä täydellisyys on aina katsojan silmässä! Kun myöhemmin katsot ensimmäisiä kuviasi voit verrata niitä nykyisiin ja todeta, kuinka muutos todellakin on selkeästi nähtävissä.