Moni on sen maailmassa sanonut ja tulee sanomaan: kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ihmiset rakastavat kuvia ja visuaalisuutta ja ympäröimme itsemme niillä. Näemme kuvia, vaikka emme tietoisesti haluaisi: kadunvarsien mainoksissa, digitaalisissa tauluissa, sosiaalisessa mediassa, töissä, televisiossa, lehdissä ja niin edelleen. Kuvat ovat nykyihmisen arjessa erittäin tärkeässä osassa – ja jopa niin itsestäänselvän tärkeässä osassa, että emme välttämättä edes itse tiedosta sitä.

Vaikka näemme tiedostamatta tai haluamattamme paljon eri kuvia päivän aikana, haluamme myös tietoisesti nähdä itseämme miellyttäviä kuvia eri paikoissa. Kaunis kuva herättää meissä tunteita ja tuo esiin muistoja. Saamme itseämme miellyttävien kuvien katselusta kuitenkin myös fyysisesti hyvän olon – hymyilemme, aivomme saavat pieniä hyvän olon hormonien ryöpsähdyksiä ja stressitasomme alenee.

Millaiset kuvat haluamme sitten tietoisesti näkyviin päivittäin? Usein kyse on ihmisten kuvista. Haluamme ympäröidä itsemme läheisillämme, vaikka olisimme erossa – ajattelu juontaa alkukantaisesta lauma-ajattelusta, jolloin ihmisellä oli turvallisin olo silloin, kun oli oman laumansa ympäröimä. Lastemme kuvia haluamme katsella jatkuvasti siksi, että meille tulisi olo, että olemme erossakin kontrollissa lapsemme turvallisuudesta – onhan hän siinä edessämme. Haluamme siis läheisemme vierellemme jatkuvasti.

Toinen syy pitää läheisten kuvia vieressämme on muistot. Esimerkiksi rakkaiden isovanhempien kuvan pitäminen taustakuvana tai niiden painattaminen omaan kahvimukisuosikkiin on hyvä tapa pitää muistot vahvoina ja visuaalisina. Vaikka edesmenneiden läheisten kuvien katselu voi varsinkin alkuun tuoda esiin surua ja kaipuuta, on niillä myöhemmin hyviä muistoja esiin tuova vaikutus.

Miten voisimme vielä enemmän saada arjen ja haluamamme kuvat yhdistettyä? Monet painotalot tarjoavat monia arjen käyttöesineitä niin, että voit painattaa omia kuviasi niihin. Tuotteita ovat esimerkiksi julisteet, kortit, hiirimatot, kalenterit ja monet muut esineet, joita käytämme ja katselemme arjessa jatkuvasti.

Ilmaisia kuvia käyttöösi painotuotteisiin löydät monista eri paikoista helposti netistä, esimerkiksi Googlen kuvahausta, iStock Photosista, Adobe Stockista ja niin edelleen – kuvapankkeja on miljoonia. Jos et halua käyttää itse ottamiasi kuvia painokuvatuotteissa, niin etsi sopivalla hakusanalla kuvapankeista kuvia. Esimerkiksi Pexels -niminen kuvapankki on täysin ilmainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *