Helsingin keskusta on täynnä mielenkiintoisia ja kuvauksellisia rakennuksia, joiden upeaa arkkitehtuuria voi ihastella pitkään. Osa Helsingin keskustan rakennuksista on jopa kulttuurihistoriallisesti arvokkaita, näyttäviä ja suojeltuja kohteita. Näitä kannattaakin käydä ihastelemassa pidemmänkin matkan päästä, vaikka varaten viikonlopun tätä varten. Esimerkiksi moni hotelli Helsingissä onkin ulkokuoreltaan todella kuvauksellinen. Ulkonäköön panostaminen on onnistunut varsinkin vanhaan miljööseen rakennettaessa, vanhaa rakennusta kunnioitettaessa. Tämä onkin mahdollistanut arkkitehtonisen historian säilymisen, vaikka vanhaa rakennuskantaa onkin aikojen saatossa purettu melkoisesti. Jotkut ovat pyrkineet säilyttämään jopa vanhoja sisäosia ja sisustuksia luoden näin omanlaisensa miljöön modernin kaupungin keskelle.

Liikkuminen on helppoa

Helsingissä liikkuminen on helppoa laajan julkisen liikenneverkoston ansiosta. Pääsetkin helposti ja edullisesti kulkemaan Helsingin, sekä koko pääkaupunkiseudun alueella kuvauskohteiden perässä. Lippujen hinnat ovat edulliset ja niiden hankkiminen helppoa. Liikennöinti eri linjoilla on yleensä todella runsasta ja tiheiden vuorovälein ansiosta aikatauluja ei välttämättä tarvitse kauheasti suunnitella. Kameran kanssa liikkuessa on myös mahdollista hyödyntää laajoja kävelyreittejä ja niiden mahtavia maisemia. Helsingin kantakaupungin rantoja kävellessä kauniit merimaisemat ja vanhat rakennukset pääsevät hyvin esille, saaden samalla raitista ilmaa ja hieman liikuntaa. Tämä onkin siis mitä mainiointa hyötyliikuntaa nauttien samalla kuvausharrastuksesta.

Suomenlinnan historiallinen miljöö

Yksi loistavista, helposti suositeltavista kohteista on Suomenlinna. Neljästä saaresta koostuva, nykyäänkin vielä asuttu, hienoja ravintoloita ja erilaisia museoita sisältävä kohde soveltuu pitkänkin päiväreissun kohteeksi. Näkemistä ja tekemistä riittää aivan varmasti pidemmäksi aikaa. Suomenlinnaan kulkeminen onnistuu helposti ja nopeasti HSL:n lautalla. Sama lippu, jolla pääset kulkemaan Helsingin sisällä, pääset kulkemaan myös Suomenlinnaan. Lippu on edullinen ja helppo hankkia vaikka tekstiviestillä, myyntipisteistä, matkakortilla tai sovelluksella. Rohkeasti siis kohti uusia seikkailuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *