Tällä sivulla olet lukenut paljon eri kuvapankeista, siitä miten ne toimivat ja millaisia palveluita on tarjolla. Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on kuvien merkitys erityisesti eri yrityksien viestinnässä huomioitavan suuri.

Kuten nykyään monilla eri aloilla, myös kuvien ja kuvapankkien kohdalla nousee eettisiä ja moraalisia kysymyksiä esiin. Ensin tulee mieleen se, kuka kuvia ottaa ja kuka kuvissa esiintyy. Onko kuvassa esiintyviltä henkilöiltä todella pyydetty lupa kuvassa esiintymiseen? Onko kuvanottohetki ollut sopiva, onko mallille annettu tarpeeksi korvausta siitä, että kuva saattaa kuvapankkien kautta levitä laajallekin? Toinen aihe, mikä kuvapankkien käytössä voi mietityttää, on kuvan aito käyttöoikeus. Onko kuvaan todella käyttöoikeus, onko valokuvaaja saanut korvauksen niin halutessaan? Käyttöoikedet saavat muutenkin olemaan varuillaan, kun on kyse netissä toimivista palveluista. Tekijänoikeusrikoksia, tahallisia tai tahattomia, on monia vuodessa ja joskus rajat ovat hyvin häilyviä.

Toinen trendi, joka yllättäen liittyy myös netissä toimiviin kuvapankkeihin, on kotimaisuuden korostaminen. Kotimaiset kuvapankit ovat lähtökohtaisesti hyvin luotettavia ja laadukkaita, vaikka tarjolla on kansainvälisiä megayhtiöitä. Kotimaisen yritystoiminnan tukeminen kannattaa aina, joten kuvapankkiakin valitessa kannattaa pitää mielessä se, että valitsee suomalaisen kuvatoimittajan. Jotta yrityksesi viestintä on varmasti laadukasta, lainmukaista ja tukee kotimaista yritystoimintaa, tähän artikkeliin on listattu eri kotimaisia kuvapankkeja ja kuvatoimittajia, joilta löydät yrityksesi viestintään sopivat kuvat helposti.

Rodeo Kuvatoimisto

Rodeo Kuvatoimiston kautta löydät kymmeniä miljoonia erilaisia kuvia. Vaikka kaikkia kuvia ei ole ottanut kotimainen valokuvaaja, on joukossa runsaasti kotimaisen kuvaajan ottamia valokuvia. Kuvatoimisto Rodeo kertoo sivuillaan, että he toimivat eettisesti valokuvaajia kohtaan ja maksavat hyviä korvauksia kuvaajille kuvista. Lisäksi ostamalla Rodeo Kuvatoimistolta kuvia tuote kotimaista työtä.

STT Lehtikuva

STT on perinteinen, erityisesti lehtitalojen käyttämä kuvapankki. STT erikoisuutena on se, että kaikki sen kuvat keskittyvät pohjoismaalaiseen elämään ja elämäntyyliin. Lisäksi STT:n valikoimassa on paljon historiallisia kuvia, joita ei saa muualta.

Kuvaplugi

Kuten Kuvaplugi sanoo itse omilla kotisivuillaan, he ovat suomalaisen kuvan asiantuntija. Valokuvaajat, joita Kuvaplugi käyttää, ovat pelkästään suomalaisia ja ottavat kuvia suomalaisiin ympäristöihin sopien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *