Free public domain CC0 photo.

Erityisesti yrityksille tulee toisinaan tarpeita saada hyvälaatuisia kuvia, joita voi käyttää erilaisissa yhteyksissä – oli kyse sitten messujen suuresta esillepanosta, artikkelista, blogipostauksesta tai julkaisusta yrityksen sosiaalisen median kanavissa. Lehdet ovat kuvapankkien suurimpia asiakkaita, sillä artikkelin yhteyteen tarvitsee lähes aina kuvaavan kuvituskuvan. Kuitenkaan, harvalla yrityksellä on käytössään juuri tiettyyn tilanteeseen sopivia, omia kuvia, jolloin on hyvä turvautua erilaisten kuvapankkien ja maksullisten kuvien palveluihin. Mutta mitä ovat nämä kuvapankit, ja mitä palveluja on tarjolla? Lue vinkkejä tästä artikkelista.

Kuvapankin määritelmä: mikä on kuvapankki?

Kuvapankki tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessa sitä, että oikeuden hankkineella henkilöllä on käytössään tietty määrä kuvia, joiden jakeluun palveluntarjoajalla on oikeus. Isoimmissa

kuvapankeissa kuvia on satoja miljoonia, ja pienemmissä kuvia voi olla vain satoja. Usein pienemmät kuvapankit keskittyvät johonkin pienempään teemaan, kuten tiettyyn eläinlajiin tai ammattitaitoon.

Kuvapankkipalveluja on tuhansia, minkä Internet on mahdollistanut. Kuvapankkipalveluja on niin ilmaisia kuin maksullisiakin, ja taso voi vaihdella runsaasti. Kuvien laadun ja niiden esiintymistiheyden vähentämiseksi yrityksen kannattaakin valita maksullinen kuvapankki – näin varmistetaan, että kuva, jota käytät oman yrityksesi viestinnässä, ei esiinny myös kymmenien muiden yritysten viestinnässä. Lisäksi kuvien laatu on usein parempi ja kuvakoko suurempi.

iStock Photos

Yksi suurimpia ja tunnetuimpia kansainvälisiä kuvapankkeja on iStock Photos, joka on suurimman mediapankkiyrityksen GettyImagesin alla toimiva palvelu. iStock Photos on englanninkielinen palvelu, ja se on perustettu vuonna 2000. iStock Photosin valikoimassa on, heidän omien sanojensa mukaan, miljoonia käsin valittuja, laadukkaita kuvia.

Adobe Stock Photos

Adobe on tunnettu erityisesti ohjelmistoistaan, jotka tarjoavat päivittäistä apua kuvankäsittelijöille – esimerkiksi Photoshop on Adoben ohjelmisto. Adobe on kuitenkin perustanut myös oman kuvapankin nimeltä Adobe Stock Photos. Palvelussa on kymmeniä miljoonia hyvälaatuisia kuvia.

Shutterstock

Shutterstock on myös yksi maailman suurimpia ja tunnetuimpia kuvapankkeja, ja sen valikoima sisältää perinteisten valokuvien lisäksi monia muita kuvia, kuten videoita, kuvia ja vektorikuvia. Se tarjoaa palvelunsa myös suomen kielellä, mikä on iso ero moniin muihin kansainvälisiin kilpailijoihin. Yhtiön perusti vuonna 2003 Jon Oringer.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *