Toisinaan, erityisesti erilaisille organisaatioille, tulee tarve saada tietynlainen kuva esimerkiksi julkaistavan blogitekstin yhteyteen. Kuvan löytäminen voi kuitenkin osoittautua yllättävän haastavaksi tehtäväksi – mistä saisin nopeasti ja helposti käyttöön kuvan, joka kuvaa täydellisesti tuottamaani viestiä ja joka ei maksa maltaita? Tarvitseeko yrityksen, tai yksityishenkilön, lähteä itse kuvaamaan kamerallaan tilannekuvia, jotka sopivat julkaisuihin? Vastaus on onneksi ei. Taitamattoman tai kiireisen ei tarvitse kuvata itse sopivia kuvia, sillä netti on pullollaan erilaisia palveluita, jotka tarjoavat kuvia jopa ilmaiseksi. Mutta mitä nämä paikat ovat? Lue lisää tästä artikkelista.

Mikä on kuvapankki ja mitä hyötyä siitä on?

Kuvapankki on nykyisin yleisimmin netistä löytyvä palvelu, joka tarjoaa ilmaiseksi tai maksun kautta käyttäjälle käyttöön kuvia ja muita kuvamateriaaleja. Kuvapankkeja löytyy netistä tuhansia erilaisia ja niistä kuvia miljoonia – tämä saattaa aiheuttaa valinnanvaikeutta ja toisaalta myös oikean kuvan etsinnän tuskaa.

Kuvapankki voi olla myös yllättävän kallis palvelu, erityisesti silloin, kun kuville ei ole kuin satunnaista tarvetta yrityksessä tai muussa organisaatiossa. Tällöin kannattaa ottaa käyttöön ilmainen kuvapankki, joita löytyy myös monia netistä. Ilmaiset kuvapankit eivät eroa maksullisista periaatteessa mitenkään, mutta hienovaraisia eroavaisuuksia löytyy. Suurin ero maksullisen ja maksuttoman kuvapankin välillä liittyy kuvien käyttötiheyteen: todennäköisyys sille, että valitsemasi kuva näkyy myös toisen yrityksen viestinnässä on suurempi silloin, kun käytetään ilmaista kuvapankkia.

Ilmaisiin kuvapankkeihin voi lähtökohtaisesti luottaa, kun käyttää omaa maalaisjärkeä ja uhraa pienen hetken sille, että tutkii palvelua. Suurin haaste ilmaisissa kuvapankeissa voi liittyä siihen, onko kuvalla todellakin ilmainen ja vapaa käyttöoikeus – ole siis tarkkana sen kanssa, kun valitset itsellesi oikeaa kuvapankkia.

Googlen kuvahaku

Google on eittämättä yksi suurimpia kuvapankkeja maailmassa, ellei jopa suurin, mutta suoraan kuvapankiksi sitä ei voi tituleerata. Kun etsin Googlesta kuvia, käytä haussa rajoitusta “Käyttöoikeudet” ja valitse “Saa käyttää uudelleen ja muokata”. Näin varmistat, että kuvaa saa todella käyttää.

Pexels

Yksi laadukkaimpia ilmaiskuvia tarjoava palvelu on Pexels.com, jossa on myös hyvin laaja valikoima erilaisia kuvia. Pexelsissä voi halutessaan antaa kuvaajalle lahjoituksen lataamisen yhteydessä.

Freeimages.com

Erittäin tunnettu ja käytetty ilmainen kuvapankkipalvelu. Free Images on perustettu jo vuonna 2001, maksullisten palvelujen rinnalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *