Nykypäivänä on tyypillistä, että kameralla tai kännykällä otetut valokuvat eivät koskaan päädy käsinkosketeltaviksi kuviksi asti, sillä ne unohtuvat helposti kännykän tai kameran muistikortin uumeniin. Vieläkin harvinaisempaa on se, että valokuvia hyödynnettäisiin yhdistämällä ne erilaisiin tuotteisiin, jotta kuvat olisivat mukana päivittäisessä elämässä. Jos olet innokas kuvien ottaja tai räpsit muistoja lähinnä vain erityistilaisuuksissa, tulisi sinun tsempata ja alkaa jalostamaan ottamiasi kuvia tuotteiksi. Miten kiva lahjaidea olisi esimerkiksi antaa isovanhemmille mukit lastenlasten kuvilla varustettuina? Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä erilaisten valokuvatuotteiden luomiseksi, jotta saisit viimeinkin ottamistasi kuvista kaiken ilon irti!

Monet valokuvausliikkeet tarjoavat erilaisia palveluita kuvien yhdistämiseksi tuotteisiin. Useimmissa liikkeissä voit esimerkiksi teettää kuvasta mukin tai paidan. Esimerkiksi jokin hauska paita voisi olla hyvä idea vaikka polttarilahjaksi. Itse kuva voi myös olla otettu juuri tarkoitusta varten, jolloin lopputulos näyttää usein harkitummalta. Jos haluat vaikka lapsesi kuvan mukiin, kannattaa ottaa kuva tarkoitusta silmällä pitäen. Esimerkiksi taustan kannattaa olla yksivärinen, jotta huomio kiinnittyisi itse pääasiaan – lapseesi. Parhaiten tarkoitukseen sopivia taustavärejä ovat esimerkiksi neutraalit valkoisen ja harmaan sävyt. Voit pyytää mallia poseeraamaan jollakin tietyllä tavalla halutusta lopputuloksesta riippuen. Kun kyseessä on lahja isovanhemmille, lastenlapsille kannattaa antaa vapaat kädet hassutella erilaisilla ilmeillä.

Valokuvausliikkeiden lisäksi kuvatuotteita voi teettää kätevästi ja nopeasti netissä. Tuotevalikoima on usein myös kivijalkaliikkeiden valikoimaa suurempi, mikä takaa sinulle laajemman valinnan vapauden. Yksiä suosituimmista kuvatuotteista lienevät erilaiset kuvakirjat, joiden suunnittelu onnistuu kätevästi palveluntarjoajan nettisivuilla. Kuvat voi ladata suoraan suunnitteluohjelmaan ja tuloksen miellyttäessä silmää, ei tarvitse kuin painaa tilausnappia. Kuvakirjoja on erityisen mielekästä tehdä matkoista, juhlista ja lapsista. Monet tekevät esimerkiksi vauvan ensimmäisestä vuodesta kuvakirjan lahjaksi perheenjäsenille. Erityisesti netissä valinnanvaraa on melkoisesti ja tulet yllättymään siitä, mitä kaikkea kuvista voikaan teettää! Tiesitkö, että voit jopa teettää kustomoidut pelikortit haluamistasi kuvista? Lopputulos on entistäkin hauskempi, jos valitset kavereistasi tai perheenjäsenistäsi hassuja tai noloja otoksia, jotka he joutuvat jakamaan muiden pelaajien kanssa – pelihetkestä ei tule ainakaan naurua puuttumaan!

No, saitko tästä artikkelista inspiraatiota kuviesi parempaan hyödyntämiseen? Toivottavasti, sillä erilaiset kuvatuotteet varmistavat sen, että et kadota kallisarvoisia kuvamuistojasi silloin, kun vaihdat tietokonetta, kännykkää tai kadotat kamerasi muistikortin. Kuvia tulee myös katseltua useammin, kun ne ovat kädenulottuvilla esimerkiksi kauniin kuvakirjan muodossa. Jos taas olet teettänyt kuvista esimerkiksi kännykänkuoria, mukeja, lasinalusia tai jääkaappimagneetteja, tulet näkemään ne päivittäin. Nyt on aika käydä kuvasi läpi ja antaa niille uusi elämä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *