Lasista on tehty taideteoksia jo pitkän aikaa ja kuuluisimpia lasitaiteen teoksia voi nähdä muun muassa kirkkojen lasimaalauksissa. Tällaisista taideteoksista vanhimpia voi löytää kirkoista, jotka ovat jopa 800-luvulta. Lasimaalausten lisäksi lasista tehdään lasiesineitä, joita taitavat lasinpuhaltajat tuottavat. Lasiesineitä on valmistettu puhaltamalla jo 100-luvulta ennen ajanlaskun alkua asti. Lasinpuhalluksessa on kehitetty useita eri tekniikoita ja nykyäänkin kaikki niistä ovat käytössä kun lasiesineitä valmistetaan. Monet näistä esineistä ovat uniikkeja ja sitä kautta taidetta. Lasitatiteen kuvaaminen vaatii myös osaamista ja tiettyä asioita täytyy ottaa huomioon, jotta kuvien kanssa onnistuu.

Lasiesineet heijastavat valoa ja kuvaaminen vaatii taitoa käsitellä valoa ja heijastuksia. Myös lasimaalausten kuvaaminen eri valoissa tekee siitä haastavaa. Lasiesineet voivat olla läpinäkyviä ja asiat niiden takan näkyvät, tietyissä valoissa ne heijastavat ja silloin niitä voi olla vaikea vangita kuvaan. Myös heijastavissa esineissä ja läpinäkyvissä esineissä tulee ottaa huomioon niiden ympärillä olevat asiat.

Kuvaaminen omassa studiossa onnistuu hyvin, jos omistaa muutamia apuvälineitä. Kamerajalusta on hyvä, koska silloin kameran saa pysymään tarkalleen paikallaan. Lisäksi on hyvä olla lisä käsisalama, jota voi liikutella eri paikkoihin, löytääkseen parhaan paikan salamavalolle. Lisäksi omassa studiossa on tärkeää suunnitella valaistus siten, että kohde on tasaisesti valaistu ja kohteelle tulee hyvät heijastukset ja muodot.

Lasiesineille on tehtävä myös hyvä tausta. Taustamateriaaleiksi voi kokeille erilaisia akryylipintoja, mustia pintoja tai muita kontrasteja. Asettamalla levy suoraan esineen taakse vähän matkan päähän ja sovittamalla valo oikein heijastuksen kanssa, voi saada vangittua esineen muodot ja heijastukset hyvin kuvaan.

Lasiesineitä voi lähteä hankkimaan itselleen kotiin myös verkon kautta, jos on kiinnostunut lasiesineiden kuvaamisesta. Makujakauppa.fi verkkokaupasta löydät erilaisia design lasiesineitä, joita voit hankkia ja alkaa harjoittelemaan kuvaamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *