Kuvien maailma on valtava ja käytännössä kaikesta voi ottaa kuvia. Kuitenkin joskus inspiraatio ei oikein syty ja uudet ideat ovat vähissä. Uudenlaisen inspiraation ja näkökulman saaminen onkin hyvä keino päästä laajentamaan kuvapankkia ja portfoliota, jotta olisi uutta näytettävää kuvista kiinnostuneille.

Taiteilijoilla ja kuvaajilla on usein tietyn tyylinen suuntaus, josta käy hyvin ilmi että kyseessä on sama kuvaaja. Tätä omaa tyylilajia ei kuitenkaan tarvitse muuttaa, vaan sitä voi helposti hyödyntää erilaisten asioiden kanssa toimiessa.

Selaile sivustoja joissa et yleensä käy

Inspiraatio tulee usein ärsykkeenä asioista, joita näemme ja koemme. Kuitenkin jos pysyttelee samanlaisten asioiden parissa, uudenlaisia ärsykkeitä ei tule ja inspiraatio voi pysyä hukassa kauankin. Jos selailet sivuja, jotka eivät liity ollenkaan aiheisiin, joita yleensä käyt lävitse, voit parhaimmassa tapauksessa saada loistavia ideoita, joita jatkojalostat niin että nämä löytämäsi asiat liittyvät jotenkin niihin.

Jos siis käyt yleensä vaikka eläinaiheisilla sivustoilla, voit matkustelu tai luontoaiheisilta sivustoilta löytää uudenlaista ajateltavaa ja voit keksiä ihan uudenlaisia kokonaisuuksia, joita lähdet kuvailemaan.

Voisiko maisemanvaihdos auttaa sinua saamaan uutta inspiraatiota?

Kuljetko aina samoja reittejä? Käytkö aina samoissa paikoissa? Mitä jos lähtisitkin ihan erilaiselle reitille, kuin aina ennen? Jos kulkisit uudenlaista reittiä pitkin töihin tai kahvilaan tai kauppaan? Voisit kuin huomaamatta saada mahdollisia virikkeitä, jotka alitajuisesti ruokkivat mielikuvitusta. Näin sinun ei tarvitsisi välttämättä käyttää ylimääräistä aikaa uudenlaisten ärsykkeiden löytämiseen.

Voit myös lähteä vähäksi aikaa muualle. Ottamalla hetken aikaa hengähdystaukoa nykyisistä kuvioista, saat paljon uudenlaisia virikkeitä ajateltavaksi. Etsi vaikka joku hotelli Helsingissä, joka tarjoaa helpon majoittautumisen ja rentoudu, unohtaen arjen ympyrät, joissa olet jumissa. Inspiraatiolukkosi saattaa aueta hyvällä menestyksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *