Free pizza background image, public domain food CC0 photo.

Kun Internet täyttyy huimaa vauhtia erilaisista ruokakuvista, on erottautuminen käynyt kokoajan vaikeammaksi ja vaikeammaksi. Myös kuvien laatu ja monimutkaisuus nousee jatkuvasti ja jatkuvasti, eikä moni enää onnistu erottautumaan muiden joukosta. Tästä syystä kuvista ja asetelmista pyritäänkin tekemään kokoajan monimutkaisempia ja monimutkaisempia, saaden nostettua rimaa kokoajan korkeammalle.

Ruokakuvissa kuten muissakin kuvissa kannattaa miettiä millaiseen käyttöön ne ovat tulossa. Jos kuvien käyttötarkoitus on esimerkiksi mainostaa ravintolaa, liian monimutkaiset kuvat saattavat kyllästyttää katsojia, eivätkä ne vedä puoleensa samalla tavalla, kuin esimerkiksi ravintolan bravuuri tekisi. Kannattaakin siis huolella suunnitella mihin käyttöön kuvat ovat tulossa.

Käytä kattauksessa laadukkaita välineitä

Kuten itse ruoan, kannattaa myös kattauksessa käytettävien välineiden ja asioiden olla erottuvat ja laadukkaat. Ei siis ole aivan sama valitsetko pahvilautaset ja muovimukit vai Iittala juomalasit ja keraamiset lautaset. Laadukkaat kuvat kiinnittävät paremmin huomion varsinkin jos taustalla olevat asiat sopivat kuviin hyvin.

Laadukkaiden välineiden avulla saat kontrastia eri väreihin ja näin kuvissa olevat ruoat ja asiat erottautumaan hyvin ilman että ne vievät huomion itse ruoalta, jota kuvissa on tarkoitus saada näkymään kunnolla.

Valitse raaka-aineet huolella

Valitsemalla oikeanlaiset raaka-aineet, kuvista tulee juuri sellaisia kuin niiden pitäisikin olla. Jos valitset Sous Vide Lihan sijasta jauhelihan, se kyllä näkyy kuvissa selvästi. Ei siis todellakaan ole sama mitä raaka-aineita ja materiaaleja kuvissa käytät. Nykyään sekä kuvat että laitteet joilla niitä katsotaan ovat niin tarkkoja ettei huijaamiseen ole varaa. Tästä syystä tee mieluummin aitoja asetelmia kuin photoshoppaisit ylimääräisiä asioita kuviin. Katsojat kyllä huomaavat helposti onko kyseessä aito kuva vai eikö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *