Meitä ympäröivät talot, rakennukset ja muut miljööt ovat mitä houkuttelevimpia kuvauskohteita. Jos kamera pysyy kädessäsi ja olet kiinnostunut arkkitehtuurista, suosittelen, että lähdet tutkimusretkelle lähiympäristöihin. Voit tehdä retken myös muihin kaupunkeihin tai maihin etsimään erilaisia kuvauskohteita. Vain taivas on rajana ja usein parhaat rakennukset löytyvätkin vahingossa, etsimättä.

Suomen kirkkoarkkitehtuuri on vertaansa vailla ja monesti kuvat upeista puukirkoista lumoavat ulkomaiset vieraat. Kuvat kirkoista menevät kaupaksi myös erilaisina juhlapyhinä ja kuvapankkikuvina. Voit kuvata kirkkomaata jouluaattona ja myydä kuvat esimerkiksi vuosikalenteriin. Kirkkokuviin liittyvät olennaisesti myös hääkuvaus – mitäpä, jos yhdistäisit nämä kaksi kuvausmuotoa? Tämä voisi olla mielenkiintoinen palvelupaketti hääpareille ja kirkoille.

Helsinki on arkkitehtuurisena miljöönä mielenkiintoinen yhdistelmä venäläistä ja skandinaavista arkkitehtuuria ja muotoilua. Tämä yhdistelmä tarjoaa kutkuttavia kuvauskohteita ympäri kaupunkia. Muutama hotelli helsingissä ovat myös ymmärtäneet arkkitehtuurisen ympäristön mainosarvon ja markkinoivat hotellia historiallisen ja viehättävän miljöön avulla. Jos onnistunut ottamaan hyviä kuvia hotelleista tai muista yrityksistä, voit tarjota ottamiasi kuvia heidän käyttöönsä.

Alvar Aalto on Suomen suurimpia muotoilun nimiä. Aallon jalanjäljillä pääset kiertämään ympäri Suomea mitä erilaisimpien kuvauskohteiden parissa. Aalto on suunnitellut mm. Muuramen kirkon, Paimion parantolan, Erottajan paviljongin ja Jyväskylän uimahallin. Nämä kaikki rakennukset ovat käyttötarkoitukseltaan erilaisia mutta muotoilusta löytyy yhtenevä, Aallolle ominainen tapa katsoa muotokieltä ja funktionalismia.

Brutalismi on Neuvostoliitossa syntynyt rakennustyyli, joka suosii betonia, kovia linjoja ja jopa uhkaavaa muotokieltä. Brutalismi on suosittu kuvauskohde ja tunnetuimmat brutalistiset rakennukset houkuttelevat puoleensa kuvaajia ympäri maailmaa. Tällaisista kohteista otetut kuvat toimivat usein taidetarkoituksissa: tauluprintteinä, levyjen kansitaiteena tai kirjojen tai pienlehtien kuvituskuvissa.

Toivottavasti tämä postaus innostaa sinua tarttumaan kameraan ja lähtemään tutkimaan potentiaalisia kuvauskohteita lähellä ja kaukaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *